
Постният вариант на традиционното месно руло




Накиснете лещата за 12-24 часа. Сварете, прецедете и измийте. Пулсирайте за кратко в кухненски процесор. Добавете подправките, солта и брашното от лимец и омесете добре докато се получи плътна смес. Оставете сместа да почине за малко. През това време накиснете сушените доматчета и сварете на пара за около 15 минути картофа, морковите, карфиола и стръка селъри. Накиснатите домати разбите с малко сол и вода на паста.
Разточете сместа от лещата на правоъгълник с дебелина около 1 см. От едната страна по дължина наредете морковите, картофа нарязан на жулиени, карфиола разделен на малки розички и стръка селъри. Навийте внимателно на руло. Намажете с доматената паста. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна върху силиконова подложка или в тава с хартия за печене за около 40 минути.
